La CUP es presenta a Biar amb el diputat David Fernàndez

Ahir, dissabte 3 de maig, des de les 12 del migdia a la plaça de l’ajuntament de Biar es va presentar la CUP de Biar amb la presència del diputat al Parlament de Catalunya David Fernàndez. Tot i que ha estat funcionant com a Grup de Suport durant poc més de mig any, com es va informar des de Biar Digital.

L'acte de presentació va consistir en la intervenció de dos membres de la CUP local, l'Ester Ferriz que va presentar l'acte i els ponents, i l'Eduard Garcia que va presentar les raons per les quals havien vist en la CUP la millor forma d'articular un moviment polític d'arrel assembleària al poble, com també va detallar el treball que s'havia fet des de setembre, com també va apuntar els reptes de l'Assemblea local per als propers mesos.

En segon lloc va intervindre el Jesús Frare, membre de la CUP d'Almàssera (Horta Nord) i d'Iniciativa Animalista, que va explicar l'experiència política des de la creació de la CUP al seu municipi i com, segons Frare, “esta acció ha fet que al poble es facen coses que no s'havien fet mai per canviar les mentalitats”, finalment, l'acte va tindre la intervenció de David Fernàndez, diputat per la CUP-AE al Parlament de Catalunya que va donar la benvinguda a la creació d'un nou nucli de la CUP assenyalant que és una “bona notícia per nosaltres i una mala notícia per als poderosos”, Fernàndez durant la seua intervenció va detallar l'escenari polític com l'entén la seua formació així com va animar a sumar al projecte d'Unitat Popular que representa la CUP a totes aquelles persones que vulguen construir “des de la lluita municipal i altres una societat més justa.”

Des de la CUP no es va descartar presentar-se a les properes eleccions locals de maig de 2015 “per recollir el fruit del treball que es fa al carrer i que se'ns escolte a les institucions” tot afirmant que “no podem saber què passarà el dia de les eleccions, el que sí que sabem és que el dia següent estarem al carrer al costat del poble treballador”.

L'acte va acabar amb un torn de preguntes on els assistents, unes 60 persones en el moment de més afluència, preguntaren al diputat així com als membres de l'Assemblea local sobre pels temes d'actualitat política que trobaren convenients.

Des de la CUP local també s'ha afirmat tindre “les coses clares i voler ajudar al poble treballador de Biar a recuperar la il·lusió en la política i en la democràcia directa, d’arrel i amb consciència de classe.” D'altra banda s'ha animat al poble a la participació política i a sumar-se a la CUP afirmat que “la CUP som totes i entre totes farem de Biar un poble unit, alegre i combatiu.”

Després de les intervencions va haver un torn de preguntes. Tot seguit d’un dinar a l’explanada del santuari de la Mare de Déu de Gràcia.

 

El treball realitzat a Biar

Eduard Garcia durant la seua intervenció va plantejar el treball realitzat des de la CUP a nivell local, tot deixant clar que era la primera volta que a Biar i els pobles veïns una formació política presentava el seu programa al mig del carrer, concretament a la plaça de l'Ajuntament. Garcia va parlar sobre realització de vídeos explicatius del Ple “per tal d'acostar la política al poble” i que venen realitzant-se des de setembre, com també “l'encesa de l'espurna per la reclamació que tornaren les urgències 24 h.” amb l'acte que va tindre lloc el dia 3 de desembre així com el treball posterior fent propostes en les reunions públiques de la Plataforma que ja ha aconseguit el seu objectiu, com també la posada en marxa de la construcció d'una Assemblea d'Aturats i Aturades, així com dels comunicats que s'han realitzat des de la CUP, principalment.

Garcia va afirmar que creu que hi ha “un altre Biar possible” i va manifestar de la necessitat de que siga el poble qui s'organitze i empodere per aconseguir una societat més justa i equilibrada “ja que si no ho fem nosaltres ningú no ho farà”.

 

Trencant l'opacitat política

Jesús Frare, com a membre de la CUP d'Almàssera va posar de manifest el treball realitzat a Almàssera “on estem acostant una altra forma de fer política i trencant amb la opacitat de l'Ajuntament de cara al poble”, segons Frare.

 

La necessitat d'organització

Per la seua banda, el David Fernàndez va afirmar que la seua formació “està i estarà a peu de carrer i a les institucions”, com també va fer un recorregut per la història de la CUP que es va començar a implantar a Catalunya el 1987 i compta amb més d'un centenar de nuclis al territori veí. També va defensar la consulta per la independència de Catalunya que es pretén realitzar el proper 9 de novembre, tot afirmant que “la independència no és per canviar una bandera per l'altra si no per avançar en la millora de les condicions de vida del poble treballador”.

David Fernàndez va fer una lectura de les condicions en les què ens estan obligant a viure els poderosos i de la necessitat de que siga el poble qui s'organitze per superar esta situació al voltant de la Unitat Popular, de la qual, segons Fernàndez, “la CUP és només una part més.”